Stvari izlaze na čistac, Vučić će pasti sa vlasti na temi Kosova

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Mlađan Đorđević Izvor: Facebook Покрет "Ослобођење"
Podelite vest

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević danas je u izjavi medijima oštro kritikovao stav predsednika Srbije Aleksandra Vučića da prihvati tzv. plan o normalizaciji odnosa Srbije i Кosova.

On je ocenio da se Vučić još jednom „pokazao kao slab i ponizan pregovarač“.

„Priča o referendumu je samo bacanje prašine u oči građanima Srbije i davanje podrške Vučićevoj politici“, smatra Đorđević

Prihvatanje evropskog plana Đorđević naziva „izdajom“, i prema njegovim rečima, Vučić ne ume da brani interese Srbije.

„Vučić je poklekao i prihvatio ilegalnu separatističku državu posle kratkog sastanka sa nekoliko ambasadora koji su mu malo pripretili“, kaže lider Oslobođenja.

On je podvukao da je status Кosova i Metohije definisan Ustavom Srbije i Rezolucijom 1244, te da nikakav pritisak ambasadora niti referendumi koji se sada pominju to mogu da promeneog prava“ i „gaženjem srpskog ustava i srpske istorije“, te poziva sve rodoljubive organizacije, Srpsku pravoslavnu crkvu, akademsku zajednicu, kao i patriote širom Srbije i srpske dijaspore da se tome odupru.

Predsednik Oslobođenja je podsetio da je ovaj pokret upozoravao javnost da Vučić ide ka puzećem priznanju nezavisnosti Кosova, te da je to bilo jasno kada je prethodnih godina elektroenergetski sistem u pokrajini predat Prištini i kada je prihvaćen sporazum oko registarskih tablica.

„To su bila jasna upozorenja za sve koji su hteli da vide, a nažalost mnogi na političkoj i javnoj sceni su se pravili da ne vide.“

Đorđević je objasnio da posebno misli na opozicione stranke, koje sada „glume iznenađenje i zatečenost“, te nemaju nikakav odgovor na veleizdaju.

„I građanska i takozvana patriotska opozicija ne shvataju da je Vučić na temu Кosova došao na vlast, a na temi Кosova će i pasti. Pravo je pitanje zašto opozicija sada mlako reaguje, to neka ocene građani“, kaže lider Oslobođenja.

On zaključuje da su stvari sada „izašle na čistac“ i da će svi politički i društveni akteri morati da se opredele „da li su za Vučića i izdaju Кosova, ili su protiv“.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x