Subotica je jedna od 10 najboljih destinacija u Evropi po preporuci briselskog sajta

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Subotica; Foto: Nenad Marjanović
Podelite vest

Grad Subotica se nalazi na šestom mestu od 10 najboljih “Art nuvo” (nova umetnost) destinacija u Evropi po preporuci briselskog sajta  najboljih evropskih destinacija (Europe Best Destinations). Kako je objašnjeno na ovom sajtu, dolaskom železnice 1869. godine, Subotica postaje bogat i kosmopolitski grad.

“Priliv novca kombinovan je sa prilivom ljudi iz različitih sredina i kultura, a jednostavne kuće u centru grada pretvorene su u luksuzne maloprodajne, stambene kuće uključujući i Leović palatu koju je projektovao poznati madjarski arhitekta Odon Lehner”, ističe sajt.

Tokom boravka u Subotici, kako dodaju, ne sme da se propusti obilazak Sinagoge, Gradske kuće, “Rajh palate” i mnogih drugih kuća i palata koje su svedoci razvoja “secesije”, kako se drugačije naziva umetnički stil Art nuvo, a koji je inspirisan prirodom, lišćem, cvećem i ljudima.

“Reč je o stilu mađarske varijante secesije kome se u Subotici može diviti sa primesama nemačkog jugendstila koji ovaj multikulturalni i kosmopolitski grad čine jednom od najboljih secesijskih destinacija u Evropi”, poručuje se u tekstu uz nekoliko preporuka gde turisti mogu da odsednu prilikom posete ovog gradu.

“European Best Destinations” je veb-sajt za putovanja posvećen promociji kulture i turizma u Evropi.

Kreiran je 2009. i spada u najposećenije veb lokacije posvećene turizmu u Evropi već 10 godina zaredom.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x