Subotica: Kazne za lepljenje plakata na nedozvoljenim mestima od 5.000 do 20.000 dinara

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Subotica; Foto: Nenad Marjanović
Podelite vest

U Subotici, kazne za lepljenje plakata na nedozvoljenim mestima je 5.000 dinara za fizička lica, a za preduzetnike i pravna lica 20.000 dinara.

Portal Magločistač piše i da je u poslednjih nekoliko godina primećeno da stranke manje lepe plakate na različitim mestima na teritoriji grada, a da se više reklamiraju putem zakupa bilborda.

U gradskom Sekretarijatu za inspekcijsko-nadzorne poslove su naveli da se, ipak, pojavljuje veća količina plakata na banderama i objektima u blizini glasačkih mesta, uglavnom prilikom izbora.

Taj portal nije dobio odgovor na pitanje koliko prekršajnih prijava je izdato i protiv kojih poltičkih stranaka u poslednje tri godine, a zbog eventualnog lepljenja plakata na nedozvoljenim mestima.

Iz resornog sekretarijata su naveli da je u takvim situacijama predviđeno da biračka komisija pre nego što se otvore biračka mesta ukloni plakate.

Dodali su da Komunalna inspekcija u noć pre održavanja izbora obilazi sva glasačka mesta i uklanja plakate koji su na razdaljini manjoj od 50 metara od biračkog mesta.

Rekli su da se plakati sa komercijalnom sadržinom uglavnom lepe na poslovne i stambene zgrade i da se njihovo uklanjanje obavlja putem stambenih zajednica, vlasnika ili korisnika objekata.

Plakate na javnoj površini, komunalnim objektima i drveću sklanjaju interventne ekipe gradske “Čistoće i zelenila”, a po rešenju komunalnog inspektora.
Dešava se, kako je navedeno, da se plakati lepe i po drveću i po objektima u centru grada.

Predstavnik “Čistoće i zelenila” Nikola Jovičić je rekao da postoje mesta gde je dozvoljeno lepljenje plakata, ali to se, kako je naveo, vremenom nagomila i bude baš debeli sloj.

“S vremena na vreme, kada više nema mesta za druge plakate, onda nam treba više vremena da ih skidamo”, rekao je om

Iz “Čistoće i zelenila” su apelovali na građane da plakate lepe na mestima gde je to određeno.

“Važno je da se ne lepi na raznim objektima i da se na taj način ne ruži grad”, kazao je Jovićić.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x