Subotica: Kod Starog Žednika ponovo nelegalno pregrađen vodotok Krivaje

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
(BETAPHOTO/WWF Adria/Boris Erg)

 Na reci Krivaji, prema Zobnatici, za sada N.N lice ponovo je napravilo nelegalnu branu od napunjenih džakova.

Od oktobra prošle godine, ovo je treći slučaj prijavljivanja nelegalnih brana na području propusta između naselja Mali Beograd i Stari Žednik. Oktobra su bile uklonjene drvene pregrade vodotoka te reke.

Pretpostavka nadležnih u Javnom vodoprivrednom preduzeću “Vode Vojvodine” je da neko pregrađuje vodotok da bi zadržao vodu uzvodno od Bačkotopolskog jezera i time zaustavilo dotok vode u tu akumulaciju.

U “Vodama Vojvodine” sajt Magločistač je saznao da su pregrađivanje prijavili građani da je o tome obaveštena vodna inspekcija, te se čeka njen izlazak na teren i nalog za dalje postupanje.

Jedan građanin koji je želeo da mu se ne objavi ime, rekao je za Magločistač da je u januaru još bio otvoren tok reke, a sada je sprečen.

“Nije mi jasno šta neko želi ovim da postigne: da li hoće da zadrže ribu ili vodu, ili se neko jednostavno poigrava iz obesti ne shvatajući kakvu štetu čini nizvodno. Nadam se da će nadležne institucije da nađu počinioca i da već jednom prestane ovo divlje pregrađivanje kanala i vodotokova kako se kome prohte”, rekao je meštanin.

Nakon ranijeg pisanja subotičkog portala o ovom slučaju, početkom oktobra prošle godine, DTD “Severna Bačka” je po nalogu JVP “Vode Vojvodine” uklonila branu, dok je ekološka policija Subotice početkom novembra prošle godine našla počinioce protiv kojih je pokrenut krivični postupak.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Tagovi

Povezane vesti:

Претплати се
Обавести о
guest
0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, молимо вас да пошаљете коментар.x