Sukob među niškim naprednjacima, pokušaj otimanja zapisnika sa glasanja

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

Na sastanku mesnog odbora Medijane, gde je trebalo da se izabere predsednik ovog odbora, došlo je do verbalnog, a zatim i do fizičkog kontakta, nakon čega je pozvana i niška policija. Momir Stojanović, penzionisani general, koji je u jednom periodu bio predsednik Okružnog odbora SNS-a, kaže da je  sukoba bilo od početka formiranja Gradskog odbora u Nišu i da su uvek postojale nepomirljive struje i frakcije.

Sastanak je održan u Mesnoj kancelariji Medijana, a kandidati za predsednika Mesnog odbora SNS-a  bili su dr Maja Bošković , član SNS od osnivanja i Dejan Andrejević, bivši direktor niškog vodovoda. Po saznanjima naše redakcije, nakon glasanja koje je bilo javno, sa četiri glasa razlike pobedila je doktorka Bošković. Nakon toga došlo je do sukoba među naprednjacima, a pojavili su se i momci sa kapuljačama i tamnim naočarima koji su pokušali da otmu zapisnik.

Na snimku se prepoznaju i  Aleksandar Đorđević, opštinski većnik GO Medijana, kao i njegov otac Dragan Đorđević, ak

Kandidat Andrejević dobio je 35 glasova, iako je na početku sastanka bilo upozorenja da on ne može biti ni član stranke, a kamoli predložen za kandidata jer se 2020. godine pojavio na  drugoj izbornoj listi “Ne damo Niš-Bojan Avramović” i to visoko pozicioniran, pod brojem 6.

 

Penzionisani general VS, Momir Stojanović, koji je u SNS- bio od osnivanja do 2016. godine, a u jednom periodu i predsednik Okružnog odbora stranke, tvrdi da je sukoba bilo od početka i da će se nastaviti i dalje.

“Što se grbo rodi – vreme ne ispravi, ta floskula važi i za Gradski odbor SNS-a u Nišu i za opštinske odbore koje od samog osnivanja do danas potresaju frakcijske borbe i razne struje unutar stranke. To je vrlo dobro poznato vrhu stranke koji godinama ne preduzima ništa, jer zbog centralističkog rukovođenja strankom, imenuju predsednike Opštinskih i Gradskog odbora ne dozvoljojavaći da članstvo samo odabere ljude koji će ih voditi. To se dešavalo i u prošlosti, dešavaće se i u budućnosti, ali poverenici ispred Izvršnog odbora, prethodno Bajagić, sada novi poverenik, obično u takvim situacijama postroje članstvo, izšamaraju onog kog treba, smire situaciju, sve do novog sukoba. A suština sukoba je, što se videlo iz diskusije u odboru Medijana, koliko će ko imati ljudi na ključnim pozicijama sposobnih da članove stranke zaposle u javnim preduzećima i gradskoj upravi. Iz toga se idi da je NSZ potpuno isključena iz zapošljavanja građana Srbije, već se to svodi na stranački Politbiro. Niš nema sreće sa Srpskom naprednom strankom, a verujem da ni SNS nema sreće sa niškim Gradskim odborom”, zaključio je Stojanović.

Niška policija, kao ni SNS nisu se još uvek zvanično glasili povodom ovog incidenta.

Audio zapis svađe niških naprednjaka prenosimo u celosti.

 

 

 

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x