Supruga poginulog rudara: Niko njega ne može da mi vrati, nadala sam se da će nešto da se pokrene

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Slađana Živković
Podelite vest

Za pogibiju osmorice rudara u rudniku „Soko“ 1. aprila niko nije odgovoran, saopštilo je danas Osnovno javno tužilaštvo u Aleksincu. Slađana Živković, supruga poginulog rudara Bratislava, kaže da njenog supruga niko ne može da vrati, ali je veoma razočarana odlukom tružilaštva.

Tridest sedam godina zajedničkog života u selu Jasenje kod Aleksinca i četiri meseca bez supruga Bratislava Bate Živkovića.

Slađana pogibiju muža u rudniku „Soko Čitluk“ još uvek ne može da prihvati, čini joj se da je u ružnom snu, iz kojeg se nada da će se probuditi.

Za odluku Osnovnog javnog tužilaštva u Aleksincu  da nema odgovornih za pogibiju njenog supruga tek što je čula.

„Razočaranje, veliko razočarenje. Pričaju da je bilo nedostataka kad su oni radili. Šta da kažem… očekivala sam da se nešto pokrene, da se reši, ako ne za mog supruga koga više nema, ono za one koje će dalje da rade . Meni oni ne mogu da ga nadoknade, ne znam šta da kažem“.

Bratislav Živković imao je 59 godina i bio je najstariji među osmoricom poginulih rudara. Slađana kaže da je bio izuzetno vesele naravi da je bio omiljen među kolegama.

U  decembru ove godine trebalo je da ode u zasluženu penziju, to su svi u rudniku znali. pa su imali običaj i da ga poštede najtežeg posla, kaže Batina udovica.

Penziju nije dočekao, rešenje je dobila Slađana.

„U rešenju piše da je umro prirodnom smrću. Tako piše. Penzija ko penzija je mnogo mala, 25.600 i to je to, ništa više. Žalbu sam napisala, sad čekam da vidim šta će da se desi”, dodaje Slađana.

Iz OJT Aleksinac napomenili su da na ovu odluku porodice stradalih rudara imaju pravo pritužbe i da ne postoji rok do koga mogu da se predaju.

„Tek smo sad čuli, videćemo šta ćemo da uradimo. Kad bude došao sin, ćerke, da se sakupimo, pa videćemo. Mada, mala je šansa da tu nešto bude,“ kaže supruga stradalog Bratislava Živkovića.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x