Šutanovac: Putin može sve da oprosti sem izdaje, teško da je pad aviona sa Prigožinom slučajnost

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Photo via AP, File)
Podelite vest

Predsednik Saveta za strateške politike Dragan Šutanovac izjavio je da je doskorašnji šef paravojne grupacije “Vagner” Jevgenij Prigožin uživao veliko poverenje ruskog predsednika Vladimira Putina ali se to “poverenje pretvorilo u izdaju, a opšte je poznato da Putin može  da oprosti sve sem izdaje”.

“Toliko toga ukazuje da je ovo planirano ubistvo da je teško poverovati da je došlo do nekog slučajnog incidenta”, rekao je bivši minisitar odbrane Šutganovac za današnji list Kurir, komentarišući pad avina u kojem je bio i Prigožion.

Kako je podsetio, “nakon pobune se spekulisalo koliko je rok trajanja Prigožina i na koji će način završiti karijeru”.

“Nisam pristalica terorija zavere, pa se ne bih upušao u avanturu spekulacija o pogibiji, ali suviše je indicija koje idu u pravcu onog što zapadne službe iznose kao tvrdnju”, naveo je Šutanovac.

Prema njegovim rečima, “kako stvari stoje, ovo će biti jedno od dela za koje ćemo teško saznati istinu, bar dok su u Kremlju ljudi koji su bili neprijatelji Prigožinu”

Šef paravojne grupe Vagner Jevgenij Prigožin jedna je od žrtava pada aviona u Rusiji, potvrdila je juče genetska ekspertiza koju su sprovele ruske istražne vlasti.

Na kraju “genetske ekspertize” utvrđeno je da identiteti deset žrtava čija su tela pronađena posle pada “odgovaraju spisku” putnika i članova posade aviona, među kojima je bio Prigožin, navodi se u saopštenju Istražne komisije.

.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x