Suverenisti: Bićemo najveće iznenađenje na izborima, republičku listu vodi Radulović

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Zdrava Srbija
Podelite vest

Prvi na listi koalicije Suverenisti na parlamentarnim izborima biće predsednik Dosta je bilo (DJB) Saša Radulović, a prvi na listi za beogradske izbore potpredsednik te stranke Vojin Biljić, saopštila je danas ta koalicija koju čine DJB, Zdrava Srbija Milana Stamatovića i Živim za Srbiju, na čijem čelu je Jovana Stojković.

Zdrava Srbija, Dosta je bilo i Živim za Srbiju napravili su korektan dogovor u korist građana Srbije i tako ćemo se na ovim izborima i ponašati. Nije tačno da građani Srbije nemaju za koga da glasaju, jer mi nudimo jasan i čist program, bez ikakvih krajnjih namera, kažu u stranci Zdrava Srbija.

“U politici smo prisutni i dosta poznati srpskom narodu, i mi nudimo rešenja, za razliku od drugih koji kritikuju i obećavaju. Iza tih rešenja stojimo i nikada nećemo odustati od nacionalnih interesa Srbije”, rekao je predsednik Zdrave Srbije (ZS) Milan Stamatović prilikom formiranja koalicije suverenista za zajednički nastup na parlamentarnim izborima.

“Očekujemo jako dobar rezultat, zaboravite lažna istraživanja koja se pojavljuju po medijima. Suverenisti će biti najveće iznenađenje”, rekao je Radulović, na zajedničkoj konferenciji za novinare.

On je istakao da je “vlast jako ranjiva u Beogradu i da će pasti u glavnom gradu ako dovoljan broj ljudi izađe na izbore”, ocenivši da je propuštena prilika za veliku pobedu nad vlastima prilikom referenduma o izmeni Ustava, jer ga je deo opozicije bojkotovao.

Navodeći je da je vlast na referendumu podržao, “uz sva falsifikovanja”, mali broj građana, on je istakao da nephodno kontrolorima zaštiti narodnu volju na izborima.

“U ovoj kratkoj kampanji ćemo uspeti da, što terenskom kampanjom što na društvenim mrežama, nastavio je Stamatović, napravimo jednu dobru sinergiju između Zdrave Srbije, koja ima podršku u unutrašnjosti Srbije, i Dosta je bilo i Živim za Srbiju, koji imaju podršku u Beogradu i drugim gradovima. Nadam se da će to građani prepoznati i da će to biti razlog zašto će glasati za ovu koaliciju koja je nastupila iskreno prema svojoj državi, prema svojim građanima i međusobno”, istakao je Stamatović.

Teško se sklapaju koalicije, teško se dele mandati, teško se raspoređuju procenti, ovi iskusni političari kažu  takvih problema nisu imali.

Milan Stamatović, Zdrava Srbija

“Trudićemo se da zaštitimo svaki glas, jer koalicija suverenista sigurno ima mogućnost i ljude koji će moći da iskontrolišu birački proces. Pozivamo sve građane Srbije da glasaju za koaliciju suverenista, jer imaju za koga da glasaju i mi nikada nećemo odustati od programa koji smo ponudili. Nadam se dobrim rezultatima, ulasku u parlament i tada ćemo moći malo ozbiljnije i detaljnije da se predstavimo srpskoj javnosti”, uveren je Stamatović.

Radulović je takože pozvao građane da se prijave i kontrolišu svoje biračko mesto kako bi se sva pokrila, “jer tamo gde ih imamo – tamo nema krađe”.

“Od toga najviše zavise rezultati. Problem opozicije je što na preko 30 odsto biračkim mesta u Srbiji, pa i više, nema dobru kontrolu, gde glasa oko četvrtina Srbije. Pa tako možete da vidite koliki je prostor za krađu”, objasnio je Radulović, pozivajući građane da se jave na kontrolori@dostajebilo.rs.

Foto: Zdrava Srbija

Stamatović je naveo da su lako postigli koalicioni sporazum, “što govori o velikom međusobnom poverenju i podudaranju pogleda”, a to je, ukazao je, retkost na domaćoj političkoj sceni.

Predsednik pokreta Živom za Srbiju Stojković je naglasila da će ulaskom u Parlament ta koalicaje dobiti važnu polugu da ostvari zactane ciljeve i suprostavi se sadašnjoj “globalističkoj vlasti i globalističkoj opoziciji”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x