Sve je spremno za gastro-turističku manifestaciju Dani banice u Beloj Palanci

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Direktor Turističke organizacije Bele Palanke Miloš Lilić izjavio je danas da je sve spremno za gastro-turističku manifestaciju “Dani banice” koja se održava od 12. do 14. avgusta u tom mestu.

Po banici, tradicionalnoj vrsti pite, ova varoš u Pirotskom okrugu poznata je i van granica zemlje.

“U pripremi najbolje banice u četiri kategorije takmičiće se oko 250 prijavljenih iz Srbije i inostranstva. Pripremljene banice ocenjivaće međunarodni stručni žiri. Za najbolje su obezbeđene nagrade”, rekao je Lilić.

I ove godine predviđen je i program za najmlađe: Dečija olimpijada i radionica crtanja na brašnu. U pripremi najbolje banice takmičiće se i predstavnici medija.

“Tokom manifestacije biće promovisana i paprika vrtka, drugi specijalitet našeg kraja, kao i inostrane kuhinje. Svoje štanove imaće i turističke organizacije iz drugih gradova”, rekao je Lilić.

Trodnevnu manifestaciju prati i bogat kulturno umetnički program: nastup folkloraca i mladih talentovanih Belopalančana, ali i koncerti. Tropiko bend nastupa u petak, Djani u subotu a Dejan Petrović i Big benda u nedelju.

Lilić je rekao da se tokom manifestacije tradicionalno održava i Sajam starih zanata, na kome će ove godine biti 40 učesnika.

Manifestaciju organizuje Turistička organizacija Bele Palanke, uz podršku Javnog komunalnog preduzeća Komnis i Ustanove kulture Remezijana, pod pokroviteljstvom Opštine Bela Palanka.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x