Sve veći broj slučajeva pretnji, napada i zastrašivanja novinara

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Pixabay.com
Podelite vest

Predstavnici Stalne radne grupe za bezbednost novinara upozorili su danas na sve veći broj slučajeva pretnji, napada i zastrašivanja novinara, naročito putem društvenih mreža.

Oni su na sastanku sa ministrom informisanja i telekomunikacija Mihailom Jovanovićem predstavili statističke podatke o postupanju Vrhovnog javnog tužilaštva u slučajevima napada na novinare, a koji se nalaze i na portalu bezbedninovinari.rs, istaknuto je u saopštenju Ministarstva.

Na sastanku je, kako je saopšteno, dogovoreno da se u narednom periodu intenzivira saradnja i komunikacija Ministarstva i Stalne radne grupe za bezbednost novinara, kao i da će predstavnici Stalne radne grupe pripremiti predlog konkretnih aktivnosti i inicijativa prema resornom Ministarstvu u naredne 2 nedelje.

Ministar Jovanović je istakao nameru Ministarstva da dodatno podrži rad Stalne radne grupe za bezbednost novinara, posebno imajući u vidu uspešne aktivnosti na sprovođenju Medijske strategije i prošlogodišnjeg donošenja dva krovna medijska zakona: Zakona o javnom informisanju i medijima i Zakona o elektronskim medijima.

Sastanku u Ministastvu su prisustvovali predstavnici Asocijacije nezavisnih elektronskih medija (ANEM), Udruženja novinara Srbije (UNS), Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS), Asocijacije onlajn medija (AOM), Asocijacije medija, Ministarstva unutrašnjih poslova i Misije OEBS-a u Srbiji.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x