Svečlja tvrdi da je među ubijenima i telohranitelj Vulina iz 2013. godine

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Ilustracija Foto: MUP Srbije
Podelite vest

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja je danas objavio da je među ubijenima u napadu na kosovsku policiju kod sela Banjska, na severu Kosova i Bojan Mijailović koji je, po njegovim rečima, 2013. godine prilikom posete Aleksandra Vulina bio jedan od njegovih telohranitelja.

“Juče smo kroz video-snimke bili svedoci prisustva glavnog kriminalca i vođe terorističke akcije Milana Radoičića. U međuvremenu, danas je potvrđeno da je jedan od ubijenih Bojan Mijailović, telohranitelj šefa srpske BIA Aleksandra Vulina tokom njegove posete Republici Kosovo 2013. godine”, napisao je Svečlja na fejsbuku.

Ocenio je da to “dokazuje da je država Srbija u potpunosti uključena u taj teroristički napad sa ciljem destabilizacije Kosova”.

“Postoji formalna i strukturna veza umešanosti Aleksandra Vučića za napad na Banjsku 24. septembra preko potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića, kao i telohranitelja šefa BIA Aleksandra Vulina. Obojica su među najbližim ljudima predsednika Srbije i na američkoj crnoj listi”, rekao je on.

Prema njegovim rečima te činjenice su još jedan dokaz da se namere sadašnjeg režima u Srbiji prema Kosovu uopšte nisu promenile od namera Miloševićevog režima.

“I najveći optimisti koji su do sada sami sebe lagali o promenama u ovoj zemlji, verujem, ovih dana su se uverili u suprotno”, kazao je Svečlja.

Izrazio je zahvalnost kosovskoj policiji na “neviđenom profesionalizmu” u akciji u kojoj, po njegovim rečima, nijedan civil nije povređen.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x