Tabloid: Brkić u teškom zdravstvenom stanju, u poslednjem času spašen sigurne smrti

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

FotoČ prinstcreen Slavija info
Podelite vest

Magazin Tabloid saopštio je danas da se njegov glavni i odgovorni urednik Milovan Brkić “nalazi u teškom zdrastvenom stanju, kreće uz pomoć štapa, jedno vreme se nalazio u invalidskim kolicima i bukvalno u poslednjem času je spašen sigurne smrti”, iako je pre dolaska u zatvor bio “relativno solidnog zdravstvenog stanja”.

“Danima smo dobijali uverenje od strane uprave Centralnog zatvora, da je Milovan Brkić dobro, da ima adekvatnu lekarsku negu, da ima sve neophodne uslove za normalno funkcionisanje, a sada smo došli u situaciju da se Milovan Brkić kreće uz pomoć štapa i invalidskih kolica, iako to nikada tokom života i pre dolaska u Centralni zatvor, nije koristio”, navedeno je u saopšenju.

U saopštenju piše i da su Brkića juče postetili njegov brat, kao i advokat Stevan Damnjanović.

Takođe, navedeno je da, prema njihovim informacijama, danas će se u Apelacionom sudu u Beogradu odlučivati o žalbama Brkićevog branioca na rešenje o produžetku pritvora.

“Mi još jednom apelujemo na javnost da utiče da se samo primeni zakon i da se Brkiću omogući da se brani sa slobode, kako bi pre svega sačuvao svoj sopstveni život”, ističe se u saopšenju.

Magazin Tabloid je naveo da podržava protest zakazan za 31. jul, koji organizuje Srđan Žunić pod nazivom “Bukom protiv diktature” ispred zgrade Predsedništva, “zbog nepravde i političkog progona koji se vodi prema Brkiću”.

U narednim danima, taj magazin će, kako je saopštio, zakazati protest ispred Centralnog zatvora, Višeg suda u Beogradu i Apelacionog suda u Beogradu.

Brkić je osuđen prvostepeno a sud je ocenio da je tokom protesta “Srbija protiv nasilja” pozvao na nasilnu promenu ustavnog uređenja.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x