Tadić: Aprilski izbori nešto najbolje što se dogodilo opoziciji u poslednjih 10 godina

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Boris Tadić, Foto: www.sds-org.rs/
Podelite vest

Predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) i bivši predsednik Srbije Boris Tadić ocenio je da izbori održani 3. aprila mogu biti nešto najbolje što se dogodilo opoziciji u poslednjih 10 godina, jer su doneli “konačno ogoljavanje i neophodno otrežnjenje”.

Tadić je u intervjuu za Blic rekao da su svi u opoziciji ćutali pre izbora jer su bili “medijski ucenjeni sporazumom o nenapadanju” i ocenio da je izborni rezultat i sve što se dešavalo nakon izbora bilo potrebno da bi pravo stanje postalo jasno.

Po njegovim rečima, poziv na prekid napada unutar opozicije je postao “instrument za skrivanje istine” i takav dogovor u praksi je značio da je “dozvoljeno napadati sve, osim Stranke slobode i pravde (SSP) i njenog predsednika Dragana Đilasa”.

“A do ujedinjenja opozicije nije došlo, pre svega, zbog toga jer je taj proces finansijskom i medijskom dominacijom prisvajao Đilas, koji se iznad svega borio za svoje prvenstvo u opoziciji, a ne za smenu Vučićevog režima”, kazao je Tadić.

On je ocenio i da je drugi razlog zbog čega nije bilo ujedinjenja opozicije to što je “režim prethodno potpuno uništio politički život u Srbiji” i nametnuo sistem vrednosti u kom se dominacija i u opoziciji ostvaruje ne političkim idejama i vrednostima, nego finansijskim i medijskim uticajem.

“U Srbiji je uspostavljena takva politička entropija, koja zakonomerno izdvaja i na vlasti i u opoziciji lidere kao što su Vučić i Đilas, koji su i karakterno i vrednosno veoma slični, koliko god se u međuvremenu stvarno ili prividno sukobljavali”, ocenio je Tadić.

Naveo je i da je takav odnos “ključno urušavao političku kulturu, izobličio političku komunikaciju i poimanje politike u Srbiji” i dodao da je sve što je Đilas politički činio od 2012. godine “najviše pogodovalo Vučiću”, bez obzira da li je to bilo iz dobrih namera, ili stvar nekog dogovora.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x