Tango Six: Grci ulaze na beogradski aerodrom

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: GoogleStreeView printscreen video
Podelite vest

Grčka kompanija GoldAir Handling registrovana u Srbiji objavila je oglase za više otvorenih pozicija za poslove opsluživanja putnika na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla”, objavio je danas portal Tango Six.

Konkursi za posao otvoreni su do 4. avgusta.

Objavljivanje tih oglasa predstavlja prvo javno zabeleženo širenje neke kompanije u ovom domenu na aerodromu “Nikoli Teslia” od odluke Direktorata civilnog vazduhoplovstva Srbije, 10. jula, da stavi van snage ograničenje broja kompanija koje će se baviti zemaljskim opsluživanjem aviona (hendlera).

Beogradski aerodrom i kompanija Sky Partner i dalje su jedini koji pokušavaju da na vreme razvrstaju hiljade torbi dnevno na beogradskom aerodromu, podsetio je Tango Six.

Portal je naveo da, iako objavljivanje velikog broja otvorenih pozicija odjednom nesumljivo predstavlja najveće širenje neke hendling kompanije od odluke 10. jula, ipak se ne radi o poslovima koji neposredno opslužuju putničke avione kada je u pitanju prtljag. Stoga je trka za još jednog većeg hendlera koji bi mogao, pored Belgrade Airporta i kompanije Sky Partner da pomogne Er Srbiji i dalje otvorena.

GoldAir poseduje dozvolu DCV-a za opsluživanje putnika, prihvat i otpremu predatog prtljaga kao i prihvat i otpremu letelica na platformi. Međutim, kako Tango Six saznaje, oprema potrebna za otpremu prtljaga koju kompanija poseduje nije blizu raspoloživosti za korišćenje.

“Ovo ostavlja još samo Menzies Aviation kao opciju koja se eventualno može dogovoriti sa Er Srbijom ukoliko se situacija sa beogradskim aerodromom ne popravi. Ukoliko se ta saradnja i uspostavi, gotovo je sigurno da se to neće dogoditi u ovoj letenjoj letačkoj sezoni”, naveo je Tango Six.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x