Tepić: Da li je kandidat sa najvećim brojem bodova za pripravnika sin poslanika Vulinovog pokreta

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Google StreetView printscreen
Podelite vest

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić zatražila je odgovor od Višeg javnog tužilaštva (VJT) da li je kandidat sa najvećim brojem bodova za pripravnika u tom tužilaštvu sin poslanika “Vulinovog Pokreta socijalista” Đorđa Komlenskog.

U saopštenju SSP stoji da je Tepić u poslaničkom pitanju upitala VJT i da li je tačno da je kandidat sa maksimalnim brojem bodova na testu sa konačne rang liste kandidata za tužilačke pripravnike Jelena Šćekić, sestra javne tužiteljke Brankice Marić, prve zamenice glavnog tužioca u VJT Nenada Stefanovića.

Tepić je upitala i koji pravni fakultet su završili Komlenski i Šćekić, kada i sa kojim prosekom.

Ona je kazala da je sve to dodatno zabrinjavajuće “ako znamo” da je šef tog VJT u Beogradu Nenad Stefanović “kadar” šefa Bezbednosno informativne agencije Aleksandra Vulina.

“A da podsetim, to je čovek koji je smenio dve antikorupcijske tužiteljke Jasminu Paunović i Bojanu Savović. I još gore, koji je pokušao da prikrije odgovornost VJT u slučaju masovnog ubice iz Mladenovca, pošto sam razotkrila da još kao maloletnik ima istoriju krivičnih dela od 2020. i to čak za napad na policajca”, stoji u saopštenju.

Tepić je navela i da SSP tri godine insistira na uvođenju posebne specijalizovane tužilačke policije i specijalnog tužioca za visoku korupciju, koji bi istraživali i same tužioce.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x