Tepić: Izborni uslovi su ključni za fer i poštene izbore, izborni sistem je manje bitan

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/EV)
Podelite vest

 Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić rekla je gostujući u emisiji RTS-a da su za fer i korektne izbore ključni izborni uslovi.

Ona je naglasila da su stranke vlast već u startu u velikoj prednosti što zbog izbornog sistema što zbog mita, ucena i straha kojim se koriste.

Ona je dodala da ljudi zapsoleni u državnim službama moraju da glasaju za stranke na vlasti kako bi sačuvali poisao ili kako bi ga dobili.

Tepić je istakla i zastupljenost u medijima i pitala je voditelja da li može da se seti kada je neki predstavnik opozicije bio sam gost neke emisije na RTS-u bez predstavnika vlasti koji je tu da ga poklapa.

“Kada je predstavnik opozicije bio gost centralne informativne emisije Dnevnika 2, kao što je to bio slučaj pre 2012. godine kada je tadašnji opozicionar Aleksandar Vučić gostovao u Dnevniku 2”, zapitala je Tepić.

Ona je istakla da su izborni uslovi ključni za poštene izbore, a da je izborni sistem manje bitan, ali ne i beznačajan.

Tepić je rekla i da Stranka slobode i pravde nema ništa protiv vraćanja izbornog cenzusa na pet odsto.

“Taj manevar smanjenja izbornog cenzusa je i izveden kako bi vlast pokušala da obesmisli bojkot izbora koji je opozicija sprovela, ali bezuspešno. Hteli su smanjenjem cenzusa da u skupštinu ubace svoje strančice, ali ni to im nije uspelo, pa su morali brzo da raspišu vanredne izbore”, podsetila je Tepić.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x