Tepić o sinoćnjem protestu: Namera je bila da se obratimo građanima sa pobedničkog balkona

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube N1 printscreen
Podelite vest

Nosilac liste “Srbija protiv nasilja” Marinika Tepić izjavila je da je namera predstavnika te liste na sinoćnjem protestu ispred Skupštine Beograda bila da se “obrate građanima sa pobedničkog balkona” jer je po njenim rečima, opozicija pobedila na lokalnim izborima u glavnom gradu.

Tepić je za televiziju N1 rekla da “nije normalno” da kandidatu te liste za gradonačelnika Beograda Vladimiru Obradoviću sinoć nije dozvoljeno da uđe u Skupštinu grada i obrati se iz te zgrade ako je, kao i Aleksandar Šapić, član Privremenog organa Beograda.

“Vladimir Obradović je u potpuno jednakom statusu kao Aleksandar Šapić, pa kako je onda Šapić kasnije ušao u Skupštinu grada”, upitala je Tepić.

Ona je rekla da je “iznenadilo” što se predsednik Srbije Aleksandar Vučić sinoć dva puta vanredno obratio medijima i što je kako je navela, izveo policiju i Žandarmeriju na građane.

“Idemo u krizu, Vučić neće da prizna da je lopov, da je pokrao izbore a ja nemam nameru da se povučem”, rekla je Tepić koja nedelju dana štrajkuje glađu u prostorijama Republičke izborne komisije (RIK) zbog navodne izborne krađe.

Ona je optužila policiju da je tokom razbijanja sinoćnjeg protesta “namerno” povredila predsednika opštinskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) u Grockoj, Željka Vagića kom je po njenim rečima, polomljena noga.

“Imamo svedoke koji će potvrditi da su ga policajci išutirali i pendrečili pošto je pao pa je završio u Urgentnom centru sa teškim povredama”, rekla je Tepić.

Najavila je da će novi protest ispred sedišta RIK-a biti održan večeras od 18 časova.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x