Tepić poručila Vučiću da će ga građani brzo podsetiti da je obećao ponavljanje beogradskih izbora

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: BetaPhoto/Milan Obradović/EV
Podelite vest

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) i šefica poslaničke grupe “Pravac Evropa” Marinika Tepić poručila je danas predsedniku države Aleksandru Vučiću da će ga građani Beograda, ali i cele Srbije, jako brzo podsetiti da je obećao ponavljanje beogradskih izbora.

“Vidim da mi se gospodin Vučić, veliki pobednik svih nefer i nepoštenih, da ne kažem pokradenih izbora, javno ruga zbog rečenice da je Srpska napredna stranka (SNS) izgubila beogradske izbore, samo niko ne sme da joj kaže. I najavljuje svoju veliku pobedu”, rekla je Tepić u pisanoj izjavi.

Ona je nedavno ocenila da vlast ne raspisuje beogradske izbore zbog “kukavičluka i svesti da su u Beogradu već pali, samo im niko nije javio” i dodala da “ostaje još samo da se to ozvaniči i na izborima, koji će kad-tad doći, neće moći doveka da beže od njih”.

“Ako je već tako veliki i ubeđen u narodnu podršku SNS-u, zašto se ne skida sa televizija sa nacionalnom frekvenicijom?! Čak 35 puta u poslednjih 50 dana! Dok istovremeno to isto zabranjuje za opoziciju. Zašto je njegova SNS vlast ‘uvezla’ desetine hiljada glasova iz Republike Srpske pred izbore ubrzanim dodelama državljanstva”, upitala ga je Tepić.

Takođe je upitala, “zašto SNS upreže huliganske i kriminalne bande da kešom plaćaju ljudima za glas u Novom Sadu i drugim gradovima po Srbiji”.

“Zašto naprednjaci vrebaju ljude sa paralelnim biračkim spiskovima iz kola i žbunja i popisuju svakog čoveka koji izađe na biralište, a naročito one koji ne izađu? A onda kupe po kućama i vode na glasanje kao na preki sud”, nastavila je sa pitanjima Tepić.

“Ako je gospodin Vučić tako ubeđen u podršku građana SNS-u”, navela je Tepić, “zašto godinama ne sprovodi preporuke ODIHR-a, Evropske komisije i Evropskog parlamenta, pa da jednom imamo bar malo demokratske, fer i poštene izbore”.

Kako je istakla, to je “zato što je svestan da su na izborima, koji su bili daleko od fer i poštenih, dobili jedva 43 odsto glasova, a da danas SNS pod ovim uslovima ne bi dobila ni 40 odsto i da bi bez medija, pritisaka i kupovine glasova imala tek nešto preko 25 odsto”.

“A što se tiče poraza na beogradskim izborima, vlast je i na prošlim dobila manje glasova od opozicije. Zato je gospodin Vučić i obećao građanima ponavljanje izbora, ali je u međuvremenu to zaboravio. Podsetiće ga na to građani Beograda, ali i cele Srbije jako brzo”, poručila je Tepić.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x