Tepić (SSP):Više javno tužilaštvo treba da ispita navodni slučaj podmićivanja inspektora Milenkovića

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Google StreetView printscreen
Podelite vest

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić ocenila je danas da je beogradsko Više javno tužilaštvo (VJT) nadležno za slučajeve korupcije i da je ono trebalo da ispita navodni pokušaj podmićivanja načelnika Odeljenja za borbu protiv droga beogradske policije Slobodna Milenkovića vezano za slučaj “Jovanjica”.

Milenković je 2022. godine prijavio da su mu advokat Vladimir Đukanović, branilac prvooptuženog za uzgoj marihuane na “Jovanjici” Predraga Koluvije, kao i suvlasnik tabloida Objektiv Aleksandar Papić nudili 100.000 evra da zataška taj slučaj, a VJT tvrdi da je predmet prosleđen Tužilaštvu za organizovani kriminal (TOK).

Tepić je za list Danas istakla da je “vrlo interesantno” to što je službena beleška Milenkovića prosleđena TOK-u, jer je, prema njenim rečima, posebno odeljenje VJT za borbu protiv korupcije nadležno za tu oblast.

“Dok je nakon optužbi (bivše državne sekretarke Ministarstva unutrašnjih poslova) Dijane Hrkalović o navodnom kriminalu istog inspektora Milenkovića, na saslušanje pozvala tužiteljka Željka Nikolaidis iz VJT, a ne tužilac iz TOK-a. Sve same kontradiktornosti. Upleli su se samo u svoje kučine”, ocenila je Tepić.

Prema njenim rečima, VJT u Beogradu je najvažnije u Srbiji kada je korupcija u pitanju, zato što je tu i specijalizovano antikorupcijsko odeljenje.

“Sva teža dela korupcije, gde god da su izvršena u drugim gradovima u zemlji, prebacuju se kod njih. Tako su i policajku iz Valjeva Katarinu Petrović preuzeli oni, jer su joj prvobitno i potpuno neosnovano pripisali teže delo samo da bi je uzeli u svoju nadležnost, ali su posle zbog pritiska javnosti morali da odustanu”, navela je Tepić.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x