Tepić: Šta rade institucije u Srbiji povodom teških optužbi protiv Vulina

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

(BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC)
Podelite vest

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić postavila je pitanje šta rade institucije u Srbiji, jer su, kako je ocenila, toliko teške otpužbe SAD za šefa BIA Aleksandra Vulina, za organizovani kriminal – kao da se sam organizovao, za umešanost u trgovinu drogom – kao da je sam sa sobom trgovao.

“Sve to podrazumeva čitavu mrežu učesnika. Umesto toga da tužilac pokrene istragu i da imamo reakciju kada ceo sistem treba da odbrani svoju čast, imamo Aleksandra Vučića koji ide na televiziju Pink kod Željka Mitrovića, kuma tog Aleksandra Vulina, da priča o tom Vulinu, dakle, kod Mitrovića za kog se takođe vezuju narkotici kao i za Vulina”, rekla je Tepić na televiziji N1.

Ona je navela da je Vulin u Vladi “neprestano” od kada je Srpska napredna stranka na vlasti.

Tepić je u narednih sedam do deset dana najavila formiranje anketnog odbora za utvrđivanje okolnosti i činjenica koje su dovele do dva masovna ubistva u Srbiiji početkom maja. Odbor bi trebalo da počne da radi ubrzo potom.

“Insistiraću na tome da pred anketni odbor pozovem predstavnike dve ‘fabrike zla’ – Pinka i Hepija, predstavnicu REM-a Oliveru Zekić, Više javno tužilaštvo koje je 2020. oslobodilo ubicu iz Mladenovca, ali i predstavnike policije, bivšu i sadašnju direktorku škole ‘Vladislav Ribnikar’, ali i sve druge aktere koji su na neki način imali odgovornost pre, tokom i nakon tragedija, da pred očima javnosti svedoče”, navela je ona.

“Nakon 30 dana odbor će usvojiti predloge i zaključke i dobro je što ćemo u tome opet imati raspravu u plenumu”, navela je Tepić.

Ocenila je da su odgovornost i krivica sada usmereni na ubice, ali da postoji osnovana sumnja da je sistem “zakazao” i da je nasilje nakon tih događaja eskaliralo.

“Nisu mogli više da se nose sa nasiljem u školama i onda su (vlasti) presekli i završili školsku godinu, otprilike nema škole – nema nasilja”, ocenila je ona.

“Škola kreće za dva meseca, jako je važno da pred početak nove školske godine imamo neke mere, zaključke, a ako je potrebno čak i da se odloži početak školske godine. Mislim da će to svi podržati ako država nije spremna to da obezbedi. Ovo je prva prava kriza sa kojom se suočavaju i pogubili su se, do sada simulirali krize i igrali se dobrog i lošeg policajca”, zaključila je Tepić.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x