Tim za škole: Iduće sedmice svi učenici neposredno na nastavi

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Ilustracija arhiva
Podelite vest

U Srbiji, od ponedeljka, 28. februara, u svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji učenici će pohađati nastavu neposredno, saopštiio je danas Tim za škole.

Prema podacima nadležnih u vezi kovida, od 18. do 23. februara broj obolele dece školskog uzrasta, od 6 do 18 godina je bio 1.348 (0.18 odsto).

Učešće dece školskog uzrasta u ukupnom broju potvrdjenih slučajeva kovida u istom periodu iznosio je 4.7 odsto, navodi se u saopštenju.

U osnovnim i srednjim školama, nije bilo odeljenja (16 i manje učenika), koja su zbog najmanje tri slučaja infekcije učenika promenila način organizacije rada sa neposrednog na onlajn nastavu u poslednjih pet kalendarskih dana.

Ukupno je 13 (0,03 odsto) odeljenja (17 i više učenika) koja su zbog najmanje dva slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog na kombinovani model u istom periodu.

Dodaje se da su evidentriane i dve (0,005 odsto) grupe u kojima se iz kombinovanog modela nastave prešlo na onlajn (pojava tri slučaja infekcije učenika) u poslednjih pet kalendarskih dana.

Tim za škole je najavio da će nastaviti da prati situaciju i donosi odluke na nedeljnom nivou.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x