Tomašević: EPS vodeći izvoznik struje u regionu, u ovoj godini u plusu od 55 miliona evra

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto; Srbija Vesti
Podelite vest

Elektroprivreda Srbije (EPS) je vodeći izvoznik struje u regionu, a u prvom kvartalu ove godine poslovala je sa dobiti od 55 miliona evra, što je pet miliona evra više od planiranog, rekao je vršilac dužnosti direktora EPS Miroslav Tomašević.

U četiri dana aprila EPS je u prodaji na veletržištu zaradila četiri miliona evra, saopšilo je to preduzeće.

U prva tri meseca ove godine proizvodnja struje u kapacitetima EPS-a dostigla je 9,76 milijardi kilovat-sati i veća je za 17 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

“Hidrološka situacija je znatno bolja nego 2022. godine i u odnosu na prvi kvartal prethodne godine, hidroelektrane EPS-a su proizvele 32 odsto više električne energije”, naveo je EPS.

Kada su u pitanju termo kapaciteti, dobri rezultati su ostvareni i u odnosu na prvi kvartal 2022. godine, pa je rezultat bolji za 10 odsto.

Hidroelektrana “Zvornik” je u martu ove godine ostvarila mesečnu proizvodnju od 79,3 miliona kilovat-sati, a “Đerdap 2” 173,78 miliona kilovat-sati.

“Za hidroelektranu Zvornik ovi rezultati su još jedna potvrda uspešno urađene revitalizacije koja je našoj najstarijoj hidroelektrani na Drini donela dodatnih 30 megavata snage”, navela je EPS.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x