Trgovinska razmena Srbije i Kine veća od pet milijardi dolara

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: BetaPhoto/Ministarstvo građevinarstva/Đ.K.
Podelite vest

Trgovinska razmena Srbije i Kine u prvih deset meseci ove godine dostigla je iznos veći od pet milijardi dolara, izjavio je ministar trgovine i predsednik srpskog dela Mešovite međuvladine komisije za ekonomsku saradnju s Kinom, Tomislav Momirović.

On je rekao da “na kraju ove godine može da zaključi da je zajedničkim snagama ostvaren uspeh i razvoj ekonomskih odnosa na nivo o kojem nije moglo ni da se sanja”.

Izvoz Srbije u Кinu 2012. godine iznosio je nešto više od šest miliona dolara, dok je u prvih deset meseci ove godine veći od milijarde dolara, kazao je Momirović posle sastanka s predstavnicima omore kineskih kompanija u Srbiji i ocenio da su to “zaista neverovatni podaci koji su ostvareni uz pomoć kineskih kompanija kao što su CRBC, Ziđin, Huavei, CRIC, Linglong, China Šandong internešnel, HIBIS”.

Najavio je da će dve zemlje nastaviti da rade na jašanju ekonomskih odnosa da bi srpske kompanije dobile nove šanse na tržištu Кine, a kineske kompanije napravile dodatne uspehe u Srbiji.

Kao nacionalni koordinator za saradnju s Kinom, Momirović je zahvalio svim kompanijama iz Kine što u svoje proizvodne procese uključuju radnike u Srbiji.

Direktor CRBC-a, Ogranak Beograd, Jan Dong podsetio je da Komora kineskih kompanija u Srbiji obuhvata 47 kompanija koje doprinose ekonomskom razvoju Srbije i zahvalio za podršku Srbije, navedeno je u saopštenju.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x