Tribina: “Moć i znanje u islamskoj i hrišćanskoj filozofiji”

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: promo DOB
Podelite vest

U utorak, 5. decembra u 19 sati u Domu omladine Beograda,  u sali Amerikana održava se  tribina: ARAPI – ISTORIJA, CIVILIZACIJA, UTICAJI. Organizatori su Dom omladine Beograda i Arapski kulturni centar.

Na prvi pogled, savremeno doba je na putu da odgovori na suštinska pitanja čovekovog postojanja.

Era informatičke tehnologije i vrtoglavog naučnog napretka nudi nova rešenja za pitanja budućnosti čovečanstva: kako urediti ljudsko društvo i međunarodne odnose na najbolji mogući način, kako da se ustroji život pojedinca, na koji način spasiti životnu sredinu.

Moderno razmišljanje pokušava da stvori novi model pristupa esencijalnim stvarima civilizacije, smatrajući ranije teorije prevaziđenim. Ipak, da li je odbacivanje istorijski nasleđenih mišljenja zaista pravo rešenje?

Stvarnost i događaji pokazuju da se odgovori na suštinska pitanja još uvek traže. I zato, kao što se i pojedinac u nekom svom poslu priseti ranijih iskustava koja mu mogu pomoći, uvek je korisno i dobro preispitati i podsetiti se filozofskih postavki iz ranijih vremena, jer se možda baš tu nalaze smernice koje će nam pomoći na putu izgradnje boljeg sveta.

O stazama razmišljanja o nekim od najznačajnijih pitanja ljudskog društva u islamskoj i hrišćanskoj filozofiji govoriće dr Seid Halilović, član Saveta osnivača Centra za religijske nauke „Kom“ i mr Miroljub Nestorović, teolog i master studija bezbednosti.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x