Tribina: Najstarije civilizacije i države Bliskog istoka

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: promo DOB
Podelite vest

U utorak, 21. februar u 19 sati u  Kluba Doma omladine Beograda biće održana tribina ARAPI – ISTORIJA, CIVILIZACIJA, UTICAJI u organizaciji Doma omladine Beograda i Arapskog kulturnog centra.

Na trbini učestvuju prof. dr Ema Petrović, Filološki fakultet UB; prof. dr Danijela Stefanović, Filozofski fakultet UB; NJ. E. Basem Džaman Aga, ambasador Republike Sirije.

Tema tribine su najstarije civilizacije i države Bliskog istoka, koje ujedno predstavljaju i zoru civilizacije u istoriji čovečanstva.
Učesnici tribine govoriće o načinu organizacije prvih bliskoistočnih civilizacija, njihovom životu, dostignućima i značaju za kasniji razvoj država i kultura u svetu, kao i o narodima koji su nasledili tekovine prvih bliskoistočnih društava naseljavajući se na ovim prostorima.
ARAPI – ISTORIJA, CIVILIZACIJA, UTICAJI
Kroz ovaj ciklus predstavićemo istoriju arapskih naroda i država, etnologiju i kulturu pre svega arapskog, ali i drugih naroda koji naseljavaju prostore arapskih zemalja, nauku, umetnost, filozofiju. Tema predavanja biće i različita dostignuća koja su plodovi rada predstavnika arapske civilizacije, zahvaljujući kojima se Evropa upoznala sa brojevima, antičkim nasleđem koje su Arapi sačuvali i prevodili, kao i druga velika otkrića koje su svetu podarili arapski učenjaci. Tribine se bave i  se odnosom i interakcijom arapske i islamske sa drugim civilizacijama.
Gosti predavači biće ličnosti iz različitih oblasti, iz naše zemlje i inostranstva. U program će biti uključeni i predstavnici arapskih diplomatskih predstavništava, kao i osoblje inostranih instituta i kulturnih centara u Beogradu.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x