Troje mladih naučnika iz Srbije na Kupu inovacija u Nemačkoj

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Ilustracija, Foto: Pixabay/jarmoluk
Podelite vest

Mladi naučnici Branka Divović Matović, Dušan Ružić i Ivan Tanasijević predstavljaće Srbiju na Kupu inovacija, prestižnom evropskom takmičenju u Nemačkoj koje traje do 16. juna, a glavni organizator je farmaceutska kompanija “Merck”.

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Srbije Jelena Begović je ocenila da će za mlade naučnike iz Srbije, koji su na početku svojih karijera, to iskustvo biti veoma značajno za dalji rad.

“Oni će raditi u vrlo stimulativnom okruženju na unapređenju svojih ideja, razvijanju preduzetničkog duha, kako bi naučili da zajedno s kolegama iz sveta svoj budući proizvod pripreme za tržište. Mladi naučnici se afirmišu kroz rad sa iskusnim kolegama iz Evrope i povezuju se sa najboljim studentima iz celog sveta”, izjavila je Begović.

U saopštenju Ministarstva navedena je i izjava direktorke kompanije “Merck” Ine Bulat da je “nauka u srcu svega što Merck radi još od 1668. godine”.

“Verujemo da je moć nauke najveća pokretačka snaga, i danas je izuzetno važno da razvijamo nove potencijale i nove talente za naučna otkrića”, izjavila je Ina Bulat.

Na dvanaestom Kupu inovacija neke od tema biće imuno-onkologija, autoimunitet, tehnologije pronalaženja novih lekova i digitalizacija.

Inicijativa je namenjena postdiplomskim studentima i doktorantima hemije, fizike, medicine, biologije, biotehnologije, bioinformatike, informacionih tehnologija, biohemije, farmacije, inženjerstva i srodnih oblasti, kao i studentima završnih godina master studija ekonomije i biznisa.

Svi timovi koji učestvuju imaju priliku da osvoje Kup inovacija, nagradu od 20.000 evra namenjenu najubedljivijem projektu, a najubedljiviji projekti potencijalno će biti realizovani, navedeno je u saopštenju.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x