Trostruki ubica iz Aleksinca se žalio na doživotnu robiju, uskoro se brani pred Apelacionim sudom

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

 Penzionisani vatrogasac Goran Džonić (59) iz Moravca, koji je nepravosnažnom presudom osuđen na doživotnu robiju jer je 27. septembra 2021. godine ubio brata od tetke Gorana Đokića (57), njegovu suprugu Gordanu (56) i ćerku Lidiju Đokić (26) iz Aleksinca, uskoro će se ponovo naći pred sudom.

Ovoga puta Džonić će se naći pred većem Apelacionog suda u Nišu koji će odlučivati o njegovoj žalbi na prvostepenu presudu. Sednica veća, kojoj će prisustvovati Džonić i njegov branilac uskoro bi trebalo da bude zakazana.

Advokatica Biljana Pešić koja po službenoj dužnosti zastupa Džonića, rekla je da se žalba odnosi na sve one dokaze koji su osporavani i čije izvođenje je odbijeno u toku sudskog postupka pred Višim sudom.

Optužnicom Višeg javnog tužilaštva, Goran Džonić je optužen za teško ubistvo počinjeno iz koristoljublja sa namerom da od porodice uzme novac kako bi rođaku vratio pozajmicu od 10.000 evra koju je uzeo da bi renovirao kuću za jednog od sinova.

On se tereti da je brata od tetke Gorana, njegovu suprugu Gordanu i ćerku Lidiju, kobne večeri zaustavio kada su iz Moravca krenuli kolima za Aleksinac i da ih je preteći pištoljem primorao da odu do mesta zvanog “Dudin gaj” gde ih je ubio a njihova tela zapalio.

“Pasat” je odvezao u okolinu Tešice gde je uzeo novac iz gepeka a vozilo zapalio, nakon čega se vratio skuterom u Moravac i sakrio pare u dvorištu kuće koju gradi za sina Stefana.

Džoniću je stavljeno na teret da je iz “pasata” Gorana Đokića, koji je u Aleksincu imao menjačnicu, oduzeo više od 40.000 evra u raznim valutama koji su se nalazili sakriveni u automobilu.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x