Turističke organizacije Zlatibora i Republike Srpske protokolom ozvaničile saradnju

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Turistička organizacija Zlatibor
Podelite vest

Protokol o saradnji Turističke organizacije Zlatibor sa Turističkom organizacijom Republike Srpske potpisan je 11. marta u Banjaluci na prigodnoj svečanosti održanoj u prostorijama hotela “Courtyard by Marriott Banjaluka”. Svoje potpise na ovaj protokol stavili su Vladimir Živanović, direktor Turističke organizacije Zlatibor, i Miodrag Lončarević, direktor Turističke organizacije Republike Srpske.

Poznato je da Zlatibor gaji izuzetne veze sa Republikom Srpskom, njenim predstavnicima i institucijama u svim oblastima. Naročito je to vidljivo u turističkoj delatnosti, o čemu svedoči I ovaj protokol usvojen sa ciljem formalizacije dosadašnje i intenzivnije buduće međusobne saradnje. Pomenuti direktori turističkih organizacija iskazali su zadovoljstvo dosadašnjim stepenom saradnje koja će se u narednom periodu dodatno unaprediti.

Činu potpisivanja prisustvovali su i zvaničnici – vicekonzul Republike Srbije Dejan Zafirov, kao i pomoćnik ministra za turizam u Vladi Republike Srpske Predrag Tešić.

Foto: Turistička organizacija Zlatibor

Ovim protokolom, kako je navedeno, strane potpisnice izražavaju saglasnost o potrebi unapređenja međusobne saradnje u oblasti turizma i ugostiteljstva, kulture i sporta, razmene iskustava i dobre prakse u funkcionisanju turističkih organizacija. Pri tome izražavaju zajedničko uverenje da postoji mogućnost međusobne saradnje u oblasti turističke privrede, što će doprineti budućem uspešnijem i kvalitetnijem ukupnom razvoju sa svim pozitivnim ekonomskim i drugim efektima.

Protokol takođe predviđa i realizaciju zajedničkih poslovnih aktivnosti vezanih za promociju, razvoj i unapređenje oblasti turizma Republike Srpske i Zlatibora, zajedničkih nastupa na inostranim tržištima, realizaciju turističkih projekata od interesa, stručno usavršavanje kadrova u turizmu, organizaciju zajedničkih manifestacija i dešavanja I drugih aktivnosti. Prema potpisanom protokolu, za građane Republike Srpske koji putuju na Zlatibor biće omogućen popust u pojedinim hotelima I drugim smeštajnim kapacitetima.

U sklopu ovog dešavanja za predstavnike medija I turističke privrede organizovana je prezentacija turističke destinacije Zlatibor, a potom je događaj upotpunjen i promocijom turističkog kompleksa “Fruške Terme Resort & Residence”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x