Tužilaštvo: Javni nastupi Dijane Hrkalović nemaju dokaznu snagu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube Objektiv TV video printscreen
Podelite vest

Tužilaštvo za organizovani kriminal (TOK) saopštilo je danas da javni istupi bivše državne sekretarke MUP-a Srbije Dijane Hrkalović nemaju nikakvu dokaznu snagu te da se ne mogu smatrati relevantnim i verodostojnim.

Povodom javnih optužbi koje je Hrkalović iznela protiv ministra odbrane Nebojše Stefanovića, Tužilaštvo je odgovorilo da je u postupku koji se vodi protiv nje odbila da odgovara na pitanja tužilaštva.

Okrivljena Dijana Hrkalović protiv koje se vodi postupak zbog sumnje za trgovinu uticajem, za tabloid Objektiv je optužila Stefanovića da je lično štitio klan Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, a između ostalog je navela i da je Stefanović prisluškivao predsednika Aleksandra Vučića i čitao transkripte, kao da je afera Jovanjica takođe “njegovih ruku delo”.

Na pitanje da li će reagovati povodom tih optužbi, iz Tužilaštva za organizovani kriminal navode da to ne može biti dokaz na sudu.

“Tokom istražnog postupka okrivljena Dijana Hrkalović se branila ćutanjem, dok je na glavnom pretresu iznela odbranu, uz odbijanje da odgovara na pitanja tužioca. Odbijanjem da odgovara na pitanja tužioca okriivljena je pokušala da oteža utvrđivanje istine i potpuno resvetljavanje svih okolnosti i činjenica krivičnih dela koja joj se stavljaju na teret, pred sudom i u sudskom postupku”, navode u Tužilaštvu.

Ocenjuju i da je u poslednje vreme “istupanje okrivljenih u javnosti, van sudnice, i iznošenje sopstvenog viđenja događaja za koje su optuženi je postalo gotovo uobičajena praksa”.

“Takva istupanja nemaju nikakvu dokaznu snagu niti se mogu smatrati relevantnim i verodostojnim za krivični postupak pred sudom”, kazali su iz Tužilaštva.

Bivša državna sekretarka u MUP-u Dijana Hrkalović tereti se za krivično delo trgovine uticajem u slučaju ubistva karatiste Vlastimira Miloševića u Beogradu, odnosno da je uticala na bivšeg načelnika Službe za specijalne istražne metode Dejana Milenkovića da ne dostavi blagovremeno pojedine izveštaje nadležnom tužilaštvu u vezi s tim teškim krivičnim delom.

Ona je negirala krivično delo i tokom iznošenja odbrane istakla da je sve radila po nalogu tadašnjeg ministra MUP Nebojše Stefanovića.

Hrkalović je 6. juna ukinut kućni pritvor koji je zamenjen zabranom napuštanja zemlje, a njoj je oduzet pasoš. Ona je u obavezi da se svakog ponedeljka javlja u policijsku stanicu Voždovac.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x