Tužilaštvo u Novom Pazaru: Zukorlić preminuo prirodnom smrću

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Bivši predsednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) i sandžački muftija Muamer Zukorlić preminuo je prirodnom smrću, saopštilo je danas Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru pozivajući se na nalaze odbukcije.

U saopštenju se navodi da su izmerene vrednosti toksičnih metala u dostavljenim uzorcima bile u okviru normalnih vrednosti i da nisu uzrok Zukorlićeve smrti.

“Uzimajući u obzir Zukorlićevu celokupnu medicinsku dokumentaciju i obdukcioni nalaz, njegova smrt je prirodnog porekla i nastupila je kao posledica prestanka rada srca zbog ranije prisutnog teškog i progresivnog oboljenja”, saopšteno je iz tužilaštva.

Zukorlićev sin Usame je početkom aprila u obraćanju javnosti izneo informacije da su analize dve inostrane laboratorije pokazale da postoji sumnja da je njegov otac otrovan. Nalaze je uz krivičnu prijavu, predao Republičkom javnom tužilaštvu koje je predmet predalo Višem tužilaštvu u Novom Pazaru.

U sklopu istrage tada je naložena ekshumacija i obdukcija, koja je obavljena 6.maja, nakon čega je Zukorlić sahranjen u haremu Altun-alem džamije u Novom Pazaru.

Muamer Zukorlić preminuo je 6. novembra, u 51. godini.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x