Tužilaštvo: Vlasnik splava Fristajler dobio nalog i odobrenje da ga izvuče iz Save

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: BetaPhoto/Amir Hanzagić
Podelite vest

Vlasnik splava “Fristajler”, potonulog u novogodišnjoj noći u Beogradu, dobio je nalog i odobrenje da splav izvuče iz reke Save, potvrđeno je iz Trećeg osnovnog javnog tužilaštva.

Kako su iz tog tužilaštva rekli za današnje izdanje lista Večernje novosti, odobrenje je izdato nakon 14 dana zabrane prilaska splavu zbog istrage, a nadzor izvlačenja vršiće beogradska Lučka kapetanija.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture navelo je da je vlasnik dužan da pronađe i angažuje firmu koja će raditi na vađenju, kao i da snosi sve troškove.

Splav “Fristajler” počeo je da tone 1. januara, tokom dočeka Nove godine, jer je, prema procenama, imao tri puta više gostiju nego što je bilo dozvoljeno.

Težih povreda nije bilo, a nakon incidenta uhapšeni su menadžer i direktor splava, dok je vlasnik pušten uz meru, kako su tada objavili mediji, zabrane prilaženja, sastajanja, komuniciranja sa odredjenim licem i posećivanja odredjenih mesta. Oni se terete za teško krivično delo protiv opšte sigurnosti.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x