U četvrtak u Srbiji promenljivo oblačno i nestabilno

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbia vesti/OS
Podelite vest

U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno i nestabilno, mestimično sa kišom ili pljuskovima sa grmljavinom, koji lokalno mogu biti izraženiji sa većom količinom padavina, gradom i jakim vetrom u zoni pljuskova, naročito na zapadu i jugozapadu, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.Ponegde se očekuje od 30 do 60 mm kiše za 24 časa.

Duvaće slab do umeren vetar, u Banatu, donjem Podunavlju i Pomoravlju povremeno i jak južni i jugoistočni, koji će posle podne na zapadu i severozapadu biti u skretanju na severni i severoistočni. Jutarnja temperatura će se kretati od 12 do 18 stepeni Celzijusa, a najviša dnevna od 24 do 27 stepeni.

U Beogradu će biti promenljivo oblačno i nestabilno, povremeno sa kišom ili pljuskovima sa grmljavinom, izraženijim posle podne i uveče. Duvaće slab do umeren vetar, jugoistočni. Jutarnja temperatura će biti oko 18 stepeni, a najviša dnevna oko 25 stepeni.

U Srbiji će naredne sedmice biti promenljivo i nestabilno vreme, mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom, koji će do subote južno od Save i Dunava biti izraženiji sa većom količinom padavina, lokalnom pojavom grada i jakog vetra u zoni pljuskova. U petak i subotu padavine će se intenzivirati, pa se ponegde očekuje od 30 do 60 mm kiše za 24 časa.

Od nedelje se očekuje smanjenje učestalosti i intenziteta padavina u odnosu na prethodni period. Uz smenu sunčanih i oblačnih intervala, u nedelju i ponedeljak kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom očekuju se ponegde u istočnoj, centralnoj i južnoj Srbiji, a od srede i u ostalim krajevima.

Biometeorološka prognoza za četvrtak, 9. juni 2022:

Biometeorološke prilike mogu usloviti izvesne tegobe kod srčanih bolesnika i osoba sa psihičkim obolјenjima. Očekuju se meteoropatske reakcije u vidu glavobolјe, nervoze i bolova u kostima i zglobovima.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x