U Gadžinom Hanu protest zbog izgradnje regionalnog azila za pse lutalice

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Meštani Duge Poljane najavili su za danas u 15 sati protest ispred zgrade opštine Gadžin Han, zbog namere da u njihovom selu bude izgrađeno regionalno prihvatilište za više od 2.000 pasa lutalica sa teritorije Niša, Svrljiga i Gadžinog Hana.

Meštani su istakli da ne postoji neprikladnije mesto za izgradnju prihvatilišta od njihovog sela, jer ono nema kanalizaciju i ima problem sa vodosnabdevanjem, tako da leti nema vode.

Komisija za planove opštine Gadžin Han sutra će razmatrati izmene i dopune prostornog plana te opštine kojima je planirana izgradnja azila na pse na području Duge Poljane.

Prema rečima meštana, izmenama i dopunama prostornog plana izgranja prihvatilišta planirana je na svega 20 do 30 metara od prvih kuća, a nekoliko kuća će se čak naći “usred prihvatilišta”.

Stanovnici Duge Poljane najavili su radikalizaciju protesta i blokadu saobraćajnica, ukoliko opštinska komisija usvoji predložene izmene i dopune.

I više domaćih i međunarodnih udruženja za zaštitu životinja ranije je zatražilo da se ne gradi regionalno prihvatilište, ocenjujući da će ono biti “logor za pse”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x