U Kragujevcu do nedelje 13. Međunarodna strip konferencija

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Twitter Kragujevac Comic Con
Podelite vest

U Kragujevcu će danas biti otvorena 13. Međunarodna strip konferencija “Kragujevac Comic Con” na kojoj će do nedelje, 25. juna učestvovati strip autori iz regiona.

Posle zvaničnog otvaranja u 16 časova u “Ulici otvorenog stripa” na adresi Miloja Pavlovića 9, biće predstavljeni mladi talenti u strip umetnosti Ena Vasković iz Kragujevca, Tina Zvečevac iz Sarajeva i Doroteja Todorović iz Smederevske Palanke.

Od 12 do 13 časova u kragujevačkom vrtiću Neven, sa najmlađima će crtati strip-autor Marko Somborac a od 17 časova će početi dodela besplatnih stripova mladjima od 19 godina.

Organizatori su za danas najavili i predstavljanje stripa “Zveri u nama” autorke Nadje Tiodorović , kao i javni intervju sa Sabahudinom Muranovićem Muranom iz Prijepolja.

Od 19 časova biće održana tribina “Moj strip je moćniji od tvog” uz učešće Alekse Gajića, Marka Somborca i Berina Tuzlića.

Tokom konferencije biće aktivna “Radionica farbanja figura” koja je fokusirana na figurice strip junaka

U subotu će posle izložbe “Zagor iz našeg sokaka” autora Svetozara Toze Andjela biti predstavljen Hercegnovski strip festival, zatim strip autori Berin Tuzlića iz Sarajeva, Aleksa Gajić iz Zemuna i Marko Somborac iz Beograda.

Od 18 časova će biti održana tribina o savremenom hrvatskom stripu uz učešće Boba Solanovića i Danijela Kuzmića iz Zagreba.

Festival se završava u nedelju kada je i proglašenje pobednika na konkursu “Tri table za Mebijusa”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x