U Kulturnom centru Srbije u Parizu sutra koncert dua Floral

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: AP Photo/Thomas Padilla
Podelite vest

U Kulturnom centru Srbije u Parizu, u okviru obeležavanja Svetskog dana muzike, sutra će biti održan koncert dua “Floral” kojeg čine harfistkinja Milena Stanišić i flautistkinja Stana Krstajić, a one će izvoditi dela srpskih kompozitora, saopštio je Kulturni centar u Parizu.

Na programu će biti Cvetna pahulja – nokturno cvetne varijacije, odnosno dela kompozitora Dragane Jovanović (1963), Dejana Despića (1930), Miloša Raičkovića (1956), Vladimira Tošića (1949), Ane Krstajić (1994), Dušana Radić (1929-2010), Gabrijela Fora (Gabriel Faure) (1845-1924) i Milana Mihajlovića (1945).

Duo “Floral” osnovan je 1998. godine. Prvi koncert je bio na Festivalu flautista u galeriji Kulturnog centra Beograda. Od tada, duo je svirao na Medjunarodnom festivalu harfe u Beogradu, na Medjunarodnoj tribini kompozitora, na Festivalu harfista u Zagrebu i na brojnim koncertima u Srbiji.

Pored toga, duo je saradjivao sa Oliverom Djurdjević (klavir), Gudačkim kvartetom Rubikon, Pantom Veličkovićem (viola), Ognjenom Popovićem (čisti klarinet), Sanjom Romić (oboa) i Pavlom Aksentijevićem (vokal).

Duo “Floral” se bavi i humanitarnim radom i primenjenom muzikoterapijom, u saradnji sa različitim institucijama.

Kao rezultat dugogodišnje saradnje sa umetničkom radionicom koja okuplja osobe sa  Daunovim sindromom “La louange a la main” nastala su dva CD-a – Muzičke slikovnice i Muzika za zadovoljstvo.

Stana Krstajić je bila glavni flautista Orkestra Narodnog pozorišta i glavni flautista Beogradske filharmonije. U junu 2021. godine izabrana je u zvanje vanrednog profesora na Fakultetu muzičke umetnosti Univerziteta umetnosti u Beogradu. Od 2003. godine kada je izabrana za svetskog promotera, svira na bisernoj flauti.

Milena Stanišić je redovni profesor Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu. Ona je istaknuta umetnica u Srbiji i regionu Zapadnog Balkana, sa inspirativnom karijerom, koja obuhvata solo muziku, kamernu muziku, orkestarsku muziku i pedagogiju.

Koncert u Parizu počinje sutra u 18.00.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x