U novembru zbog nepoštovanja mera izrečeno 1.400 kazni, ukupan iznos 50 miliona dinara

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

foto: RTS video printscreen
Podelite vest

Pomoćnik ministra zdravlja za inspekcijske poslove Goran Stamenković jutros je izjavio je da je u novembru izvršeno više od 100.000 inspekcijskih nadzora u vezi mera protiv epidemije korona virusa u Srbiji, da je zbog nepoštovanja mera napisano 1.400 naloga za kazne koje su ukupno iznosile oko 50 miliona dinara.

Stamenković je rekao za RTS da je broj napisanih kazni bio nešto manji u odnosu na oktobar, kada su kazne komunalne milicije i komunalne inspekcija zbog nepoštovanja mera iznosile ukupno 82 miliona dinara.

“Pojačan je nadzor u javnom saobraćaju, dosta je izrečenih kazni za vozače i za gradjane. Najčešće su se kršile mere u prodavnicama”, ocenio je Stamenković.

Prema njegovim rečima, za ugostiteljske objekte i kladionice u novembru je zbog nepoštovanja mera izrečeno 30 zabrana, i to najviše u Somboru, Beogradu, Novom Sadu, Subotici i Nišu.

Na pitanje da li su se inspekcije susrele sa falsifikovanim kovid sertifikatima prilikom kontrole ugostiteljskih objekata nakon 20.00 sati, Stamenković je rekao da se “šire glasine o falsifikovanju takvih dokumenata ali da inspektori do sada to nisu uspeli da konstatuju”.

Stamenković je dodao da je inspekcija jednoj apoteci u Beogradu izrekla hitne mere zbog proizvodnje i prodaje leka “ivermektin” koji, kako je istakao “nije za humanu upotrebu”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x