U Novom Sadu počinje izgradnja druge podzemne garaže

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Novi Sad O.S.R.
Podelite vest

U centru Novog Sada u ulici Modene, 27. maja počeće pripremni radovi za izgradnju podzemne garaže sa 267 parking mesta, saopšteno je iz pres službe gradonačelnika.

Projektom je predviđena izgradnja javne garaže površine 54.853 kvadrartna metara, kapaciteta 267 parking mesta na tri podzemne etaže.

Standardno je 245 parking mesta, 14 su za osobe sa invaliditetom, a osam za električna vozila.

Garaža je locirana na prostoru između Ulice Ilije Ognjanovića i Zmaj Jovine, a pozicionirana je tako da obezbedi najbolju pristupačnost korisnicima u zonama visoke atraktivnosti.

Radove na izmeštanju infrastrukture, koja se nalazi u obuhvatu buduće garaže, realizovaće gradska javna i javno-komunalna preduzeća u saradnji sa nadležnim gradskim upravama.

Tokom izvođenja radova saobraćaj će biti zabranjen u Ulici Modene (od Bulevara Mihajla Pupina do Zmaj Jovine ulice i Ulice kralja Aleksandra) i slepom delu Ulice Ilije Ognjanovića.

Predviđeno je da izgradnja garaže traje dve godine.

Garaža u Ulici Modene jedna je od četiri garaže koje su predmet Ugovora o koncesiji za projektovanje, izgradnju, upravljanje i održavanje javnih garaža na teritoriji Grada Novog Sada, a od kojih su tri podzemne na lokacijama Modena, Banovina i Trg Republike i jedna nadzemna u Šafarikovoj ulici.

Tagovi

Povezane vesti:

Претплати се
Обавести о
guest
0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, молимо вас да пошаљете коментар.x