U petak u 19 sati protesti u Novom Sadu i Zrenjaninu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC)
Podelite vest

Novi protestni skup “Srbija protiv nasilja” u Novom Sadu biće održan u petak 28. jula u 19 sati, istog dana i u isto vreme počinje protest i u Zrenjaninu.

Kako je najavljeno, mesto okupljanja u Novom Sadu je jezero u Dunavskom parku u 19 časova.

Učesnici protesta će se potom uputiti u šetnju Bulevarom Mihajla Pupina do ulice Modene, sa krajnjim odredištem kod srušenog stabla koprivića starog više od 150 godina.

“Ovim protestnim skupom organizatori žele da naglase da je stradao još jedan od simbola grada Novog Sada usled nesposobnosti, bezobzirnosti i halapljivosti naprednjackih vlasti”, navodi se u pozivu.

Dodaje se da tim činom organizatori žele da pošalju poruku da se protesti neće i ne mogu zaustaviti sve do ispunjenja postavljenih zahteva.

Organizatori protesta u Novom Sadu su Stranka slobode i pravde, Srbija centar – SRCE, GP Bravo, Most solidarnosti, Nova – Da se struka pita, Narodna stranka, Zajedno, Demokratska stranka, Pokret za preokret, Pokret slobodnih građana, OSA i Zeleno – levi front.

Neformalna grupa “Zrenjanin protiv nasilja” zakazala je za petak 28. jul, s početkom u 19 časova, jedanaesti po redu protest u tom gradu.

Kako se navodi u pozivu, predviđeno je okupljanje građana kod spomenika na šetalištu kraj jezera u Maloj Americi, u “slobodnoj zoni novog slobodnog Zrenjanina”.

Odatle će, navode organizatori, još jednom biti poslata poruka “protiv narastajućeg nasilja u društvu” i zatraženo ispunjenje zahteva koji su postavljeni vlastima.

“Zrenjanin, nažalost, ima mnogo razloga za protest jer gradom upravlja bezobzirna i bahata zrenjaninska vlast”, dodaje se u pozivu.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x