U porodici Bubanj iz Niša sport je u genima tri generacije

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: privatna arhiva
Podelite vest

Izreka “geni su čudo” itekako važi za porodicu nekadašnjeg rektora Univerziteta u Nišu i nekadašnjeg redovnog profesora niškog Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Radoslava Bubnja i njegove supruge Nataše, diplomiranog ekonomiste.

U porodici Bubanj uspešni sportisti bili su Radoslav i Nataša, potom njihova deca Saša i Natali, a sada su uspešni sportisti unuka Nina i unuci Nikola i Mateja.

Broj sportista u porodici Bubanj uvećao je i poznati srpski rukometaš Zoran Stojiljković, pošto je oženio Natali.

Atletika, fudbal, rukomet, odbojka i košarka sportovi su u kojima su članovi ove poznate niške porodice osvajali i osvajaju medalje i pehare.

Nataša i Radoslav Bubanj upoznali su se zahvaljujući sportu i venčali 1969. godine.

Ona je u brak ušla kao državna prvakinja u bacanju kugle, a on je bio član AK Crvena zvezda i juniorski reprezentativac SFRJ u trčanju na 400 metara, 400 metara sa preponama, 800 metara, 1.000 metara i 1.500 metara.

“Ona je bila odlična u svojoj disciplini, a ja u svojim. Moje rezultate u trci na 400 metara sa preponama i 1.000 metara još niko u Nišu nije oborio”, rekao je Bubanj.

Kako je kazao Bubanj, njihova ćerka Natali i sin Saša nasledili su sportske gene i bili su uspešni sportisti, ćerka odbojkašica, a sin rukometaš.

Natali je, dodao je, igrala u Crvenoj zvezdi i bila reprezentativka nekadašnje SFRJ, a Saša je 17 godina profesionalno igrao rukomet za više domaćih i inostranih klubova.

“Nakon povlačenja iz sporta ćerka se posvetila nauci, doktorirala je hemiju u Parizu, dok sin predaje na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu”, izjavio je Bubanj.

On je kazao da su uspešnu sportsku karijeru izgradili i unuci njegove dece.

“Natali i Zoran imaju Ninu i Nikolu. Nina je sada najveći sportski ‘biser’ naše porodice. Stub je igre francuske odbojkaške reprezentacije i nedavno je sa reprezentacijom osvojila Zlatnu ligu nacija Evrope. Nikola je bio juniorski reprezentativac Francuske u košarci i igrao u Bordou”, istakao je Bubanj.

Prema njegovim rečima, veoma talentovani za sport su i Sašini sinovi, Aleksa i Mateja.

“Aleksa je trenirao košarku i bio vrlo uspešan, ali je odustao od sporta zbog studija na Medicinskom fakultetu. Mladji unuk Mateja je budućnost srpskog fudbala. Igra u Crvenoj zvezdi i najbolji je strelac Kadetske lige sa 32 gola i 12 asistencija”, istakao je Bubanj.

Dodao je da im je unuk Nikola podario praunuke Tea i Novaka, za koje takodje veruje da će nastaviti porodičnu tradiciju i biti uspešni sportisti.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x