U potonuću ruskog vojnog broda jedna osoba stradala i 27 nestalih

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

FILE - In this photo provided by the Russian Defense Ministry Press Service, Russian missile cruiser Moskva is on patrol in the Mediterranean Sea near the Syrian coast on Dec. 17, 2015. (Russian Defense Ministry Press Service via AP, File)
Podelite vest

Jedan vojnik je poginuo i 27 je nestalo u potonuću krstarice “Moskva” prošle nedelje, saopštilo je večeras rusko Ministarstvo odbrane koje je prvi put priznalo gubitke.

“Jedan vojnik je poginuo, a 27 drugih članova posade je nestalo”, navelo je ministarstvo i dodalo da su ostali iz broda, njih 396, evakuisani.

“Moskva” vodeći brod ruske flote u Crnom moru, koji zvanično može da primi do 680 članova posade, potonuo je 14. aprila.

Frans pres preneo je da se potonuće “Moskve” smatra poniženjem za Rusiju i njenu flotu.

Ruske vlasti tvrde da je brod potonuo zbog eksplozije municije na brodu i loših vremenskih uslova. Međutim, ukrajinske vlasti su navele da su potopile raketama.

Rusija je u prvom izveštaju 14. aprila navela da su svi iz broda evakuisani, međutim na društvenim mrežama su se potom pojavile informacije o nestalim mornarima, među kojima mladi vojnici na odsluženju vojnog roka.

Neki roditelji nestalih mladih vojnika su se oglasili na društvennim mrežama pitajući zašto su njihovi sinovi poslati u zone borbenih dejstava ako su na odsluženju vojnog roka.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x