U Prokuplju povodom gradske slave tradicionalno spremanje riblje čorbe za građane

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Ilustracija, foto; Pixabay.com
Podelite vest

U okviru obeležavanja gradske slave, Svetog Prokopija, u Prokuplju je održana ribolovačka revija kulinarstva – pripremanje riblje čorbe za građane, na kojoj su učestvovali ribolovci iz Toplice i Niškog regiona.

Predsednik ribolovačkog Udruženja “Bistro” Srđan Radosavljević je za agenciju Beta izjavio da je u pripremanju riblje čorbe za građane učestvovalo 15 ekipa, kao i da je od prošle godine ukinut takmičarski karakter manifestacije.

Ove godine su na manifestaciji učestvovali i ekipa Vojske Srbije, najmlađa ekipa srednjoškočaca iz prokupačkog naselja Draganja, ženska ekipa iz okoline Žitorađe, kao i Nišlije učesnici u spremanju ribljih specijaliteta i na međunarodnim takmičenjima.

Za pripremanje riblje čorbe svaka ekipa je od organizatora dobila istu količinu ribe, a kulinarska umešnost, začini i tajni sastojci učinili su da se svaka razlikuje po ukusu.

Riblja čorba se pripremala na Velikoj zelenoj pijaci u centru grada i besplatno je podeljena građanima Prokuplja.

Manifestaciju, koja je ove godine održana sedmi put, organizovali su Grad Prokuplje i Udruženje rekreativnih ribolovaca “Bistro”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x