U Sloveniji pritvoren muškarac koji se sedam puta vakcinisao protiv kovida, za druge

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Ilustracija Srbija Vesti
Podelite vest

U Sloveniji je pritvoren muškarac koji se u poslednja dva meseca sedam puta vakcinisao protiv kovida-19, a krivično će odgovarati još četvorica drugih, na čije se ime vakcinisao kako bi oni mogli da dobiju kovid potvrde.

Kako prenosi Hina pozivajući se na slovenačke medije, oni se terete zbog manipulacije pri vakcinaciji jer su namerno doveli u zabludu zdravstvene vlasti koje su nevakcinisanima izdale kovid potvrde i, po navodima policije, preti im zatvorska kazna do tri godine.

Policija je navela da su četvorica muškaraca koji nisu želeli da se vakcinišu za novac angažovali osobu sa socijalnim problemima, koja se cepila u različitim centrima za vakcinaciju koristeći njihovu zdravstvenu iskaznicu, a uhapšena je kad se za vakcinaciju prijavila osmi put i sada se nalazi u pritvoru.

“Osoba je za ta cepljenja od druge četvorice osumnjičenih, koji su iskoristili njegove probleme i okolnosti u kojima živi, dobila nisku novčanu nagradu, a oni su ga naveli na krivično delo, ne vodeći računa o njegovom zdravlju”, navela je slovenačka policija u saopštenju.

Zdravstvene vlasti se za sada nisu oglasile komentarom koliko bi višekratno cepljenje moglo biti opasno i kakve bi zbog toga osoba koja tako postupi mogla snositi posledice.

Prvi slučajevi sličnog lažiranja kovid statusa u Sloveniji zabeleženi su u septembru kad je u Ljubljani prijavljeno više slučajeva da su oni kojima je bila potrebna kovid potvrda a nisu želeli da se vakcinišu za to angažovali druge, za novac.

Obično su taj posao preuzimale osobe s društvene margine, beskućnici ili zavisnici od droga a dobijali su oko 150 evra za jednu primljenu dozu, prenosi Hina.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x