U Srbiji hladan, oblačan i suv dan sa jakim udarima košave u Banatu i Beogradu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: M.V.
Podelite vest

Danas se u Srbiji očekuje hladan, oblačan i suv dan a Republički hidrometeorološki zavod upozorava da će duvati jaka košava sa udarima od 85 do 100 kilometara na sat u Banatu i 60 kilometara u Beogradu.

Nakon hladnog i suvog jutra uz prizemni mraz očekuje se umereno oblačan i suv dan. Jedino će na jugu i jugozapadu Srbije posle podne pasti kiša koja će se uveče i tokom noći proširit na većinu krajeva koji se nalaze južno od Save i Dunava. Južni i jugoistočni vetar u pojačanju, naročito u košavskom području, na jugu Banata očekuju se i udari olujne jačine. Najniža temperatura od minus četiri do šest stepeni Celzijusovih a najviša od 14 do 19 stepeni..

U Beogradu se ujutru očekuje hladno vreme, u pojedinim delovima grada slab prizemni mraz. Tokom dana malo do umereno oblačno, suvo i toplije. Počeće da duva umeren, povremeno jak južni i jugoistočni vetar. Najniža temperatura od nula do šest stepeni , a najviša oko 19 stepeni.

U sredu ujutru očekuje se prestanak kuše dok će dan biti oblačan, suv i topao uz jaku i olujnu košavu, koja će biti najjača na jugu Banata sa udarima od 24 do 28 m/s (odnosno od 85 do 100 km/h).

U drugom delu noći između srede i četvrtka prolazno naoblačenje s kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, a vetar će biti u skretanju na jugozapadni, ostaće pojačan, ali manjeg intenziteta u odnosu na sredu.

U četvrtak promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima i lokalnom pojavom kratkotrajne kiše ili pljuska sa grmljavinom. Od petka do ponedeljka (29.3 – 1.4) suvo uz duže sunčane intervale i osetno toplije sa maksimalnim temperaturama oko i iznad 25 °S. Početkom sledeće sedmice će ponovo duvati košava, a naoblačenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom uslediće u utorak,2. aprila.

Biometeorološka prognoza za Srbiju za utorak, 26. mart 2024:

Osobama sa respiratornim i kardiovaskularnim tegobama se savetuje oprez usled očekivane biometeorološke situacije. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu pospanosti, neraspoloženja i glavobolje. Svim učesnicima u saobraćaju se preporučuje dodatna opreznost.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x