U Srbiji pretežno sunčano vreme, temperatura do 16 stepeni

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Sunčan i topao jesenji dan u Nišu, foto: BetaPhoto/Saša Đorđević
Podelite vest

 U Srbiji se u četvrtak 29. decembra ujutru očekuje mestimično slab mraz i magla, koja će se ponegde po kotlinama i dolinama reka na jugu i jugozapadu zemlje zadržati duže tokom dana, a u ostalim krajevima biće pretežno sunčano, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Posle podne u Vojvodini se očekuje naoblačenje, ponegde s kratkotrajnom kišom.

Duvaće slab i umeren, južni i jugoistočni vetar.

Najniža temperatura biće od minus tri stepena do tri, a najviša od sedam u Timočkoj Krajini i po kotlinama u kojima se očekuje duže zadržavanje magle do 16 stepeni na zapadu Srbije.

U Beogradu se ujutru očekuju mraz i magla, a tokom dana biće pretežno sunčano vreme.

Najniža temperatura biće od minus dva stepena do tri, a najviša oko 14 stepeni.

Narednih dana biće malo do umereno oblačno sa sunčanim intervalima i toplo, a kiša se očekuje samo u petak na severu Srbije. Magla će biti češća po kotlinama i dolinama reka na jugu i jugozapadu, gde će se mestimično zadržavati i nakon jutarnjih sati. Maksimalne temperature u većini mesta biće od 12 do 19 stepeni. U novogodišnjoj noći suvo uz temperaturu od munus jedan stepen na jugu i istoku Srbije do osam stepeni u Beogradu.

Biometeorološka prognoza za četvrtak, 29. decembar 2022. godine:

Usled očekivanih biometeoroloških prilika izvesne tegobe će osećati astmatičari i srčani bolesnici, pa je potrebno da se pridržavaju saveta lekara. Glavobolja, reumatski bolovi i nervoza su mogući kod osetljivih osoba.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x