U Srbiji tri manifestacije povodom Kineske nove godine

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

 U Srbiji će narednih dana biti održane tri manifestacije u okviru obeležavanja Kineske nove godine.

Kako je najavljeno iz vlade Srbije, obeležavanje Kineske nove godine – godine tigra počeće u ponedeljak, 31. januara na Savskoj promenadi ispred Galerije “Belgrade” gde će u 17 časova, odnosno u ponoć po pekinškom vremenu, biti organizovan vatromet.

Manifestaciji će prisustvovati ministarka kulture i informisanja Maja Gojković, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić kao i predstavnici ambasade Kine u Beogradu i Instituta za Pojas i put.

Od ponedeljka će na toj lokakciji, kao i u Limanskom parku u Novom Sadu, biti postavljena izložba kineskih svetlećih lampiona koje su kreirali umetnici iz provincije Sičuan a manifestacija pod nazivom Kineski festival svetla, trajaće do 13. februara.

U okviru obeležavanja Kineske nove godine, Institut za Pojas i put iz Beograda organizovaće 18. februara “tink-tenk” konferenciju “Održivost zajedničke budućnosti” na kojoj će stručnjaci iz različitih oblasti razmeniti znanja i iskustva “u cilju zajedničkog napretka i kreiranja što perspektivnije saradnje, kao osnovnog simbola Inicijative Pojas i put”.

Kako je najavljeno, na jednodnevnoj konferenciji koja će delimično biti organizovana onlajn, učestvovaće stručnjaci iz Kine, Italije, Bugarske, Madjarske, Kenije i Srbije.

Proslava Kineske nove godine odvija se pod pokroviteljstvom vlade Srbije, grada Beograda i grada Novog Sada, uz podršku ambasade Kine i Instituta za Pojas i put.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x