U Srbiji umereno oblačno i suvo, u brdsko-planinskim predelima sneg

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

U utorak će u Srbiji biti umereno oblačno i suvo, u Timočkoj Krajini i na jugoistoku Srbije uz slabu kratkotrajnu kišu a u brdsko-planinskim predelima provejavanje slabog snega, saopštio je saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Posle podne u severnoj, zapadnoj i centralnoj Srbiji duži sunčani intervali. Duvaće slab, u košavskom području umeren do jak južni i jugoistočni vetar, na jugu Banata sa udarima olujne jačine. Najniža temperatura od -5 do nula stepeni Celzijusovih, a najviša od dva u Negotinskoj Krajini do stepeni stepeni na zapadu Srbije.

U Beogradu ujutru i pre podne malo do umereno oblačno vreme. Od sredine dana pretežno sunčano. Duvaće umerena košava (jugoistočni vetar). Najniža temperatura od -3 do -1 stepen, a najviša oko 9 stepeni.

U sredu i četvrtak (6. i 7.decembra) u Srbiji oblačno i hladno sa temperaturama na granici kiše i snega, pa se očekuju mešovite padavine. U istočnoj Srbiji je moguća i ledena kiša. Na planinama ponovno stvaranje, odnosono povećanje visine snežnog pokrivača, a u noćnim i jutarnjim satima snežni pokrivač će se kratkotrajno formirati ponegde i u nižim predelima.

U petak i subotu (8. i 9. decembra) umereno do potpuno oblačno i suvo, a u nedelju (10.12) delimično razvedravanje. Početkom naredne sedmice (11 – 12.12) prolazno naoblačenje s kišom uz manji porast temperature.

Očekuje se poboljšanje biometeorološke situacije za većinu hroničnih bolesnika. Blagi oprez savetuje se osobama sa cerebrovaskularnim oboljenjima, a poseban oprez osobama sa psihičkim tegobama. Od meteoropatskih reakcija se mogu očekivati nesanica, neraspoloženje i slabija koncentracija. U saobraćaju neophodna povećana pažnja.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x