U Srbiji umereno oblačno sa sunčanim intervalima

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija vesti
Podelite vest

U Srbiji će ujutro u nižim predelima, duž rečnih tokova i po kotlinama biti mestimično magla, a tokom dana u većem delu malo do umereno oblačno sa sunčanim intervalima, a samo na jugozapadu i jugu pretežno oblačno mestimično sa slabom kišom, saopštio je Republički hidrometeoroložki zavod.

Duvaće slab i umeren vetar, istočni i jugoistočni. Jutarnja temperatura će se kretati od šest do 11 stepeni Celzijusa, a najviša dnevna od 16 do 20 stepeni.

U Beogradu će ujutro na širem području grada biti kratkotrajna magla, a tokom dana malo do umereno oblačno sa sunčanim intervalima. Duvaće slab i umeren vetar, istočni i jugoistočni. Jutarnja temperatura će se kretati od devet do 11 stepeni Celzijusa, a najviša dnevna oko 20 stepeni.

U Srbiji će u većini dana naredne sedmice biti pretežno sunčano i toplije sa najvišom dnevnom temperaturom od 20 do 24 stepeni Celzijusa. Za dane vikenda u košavskom području duvaće umeren, a na jugu Banata kratkotrajno i jak jugoistočni vetar. Кrajem perioda će biti naoblačenje i zahlađenje sa kišom.

Biometeorološka prognoza za petak, 14. oktobar 2022:

Biometeorološka situacija će biti povolјnija za većinu hroničnih bolesnika i meteoropata. Blagi oprez se savetuje astmatičarima i srčanim bolesnicima, naročito u jutarnjim satima. Moguće meteoropatske reakcije su promenlјivo raspoloženje i glavobolјa.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x