U planu je i nabavka dva protivpožarna helikoptera, a u Srbiji uskoro proizvodnja vatrogasnih vozila

U Srbiji uskoro počinje proizvodnja vatrogasnih vozila

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: MUP Republike Srbije
Podelite vest

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin danas je održao godišnji sastanak sa rukovodiocima Sektora za vanredne situacije i poručio da svi vatrogasci-spasioci imaju punu podršku svoje države na čelu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i najavio nova ulaganja.

„Bio sam beskrajno ponosan na vas, ne samo kada smo bili zajedno u požarima u našoj zemlјi, već i kada ste pomagali u Republici Srpskoj, Severnoj Makedoniji, Grčkoj. Možda je u Grčkoj bilo za nijansu opremlјenijih od nas, ali obučenije, organizovanije, sposobnije i požrtvovanije nije imao nijedan kontigent“, reko je ministar Vulin.

Ukazavši da su u Grčkoj požare gasili vatrogasci iz 25 različitih zemalјa, ministar je rekao da je premijer Grčke želeo da se vidi samo sa ministrom unutrašnjih poslova  Srbije da bi se zahvalio za  svu pomoć i podršku.

„To je druga slika Srbije, promenjena slika Srbije, slika Srbije koju predvodi predsednik Aleksandar Vučić. Srbije koja pomaže drugima, a ne traži pomoć za sebe. Vi ste pomogli Republici Srpskoj, Severnoj Makedoniji, Grčkoj, da je trebalo i da su tražili od nas bili smo u stanju da pomognemo i drugima u regionu“, kazao je ministar Vulin.

Govoreći o dalјem opremanju Sektora za vanredne situacije, ministar je rekao da će do kraja godine vatrogasci dobiti 213 novih kompleta interventne uniforme, i da će tokom sledeće godine najveći deo uniformi biti zanovlјen.

Ministar Vulin se zahvalio svim pripadnicima Sektora na požrtvovanosti i hrabrosti u obavlјanju svog posla, poručivši im da imaju punu podršku svoje države i predsednika i da je beskrajno ponosan na njihov rad.

Vršilac dužnosti načelnika Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić zahvalio se ministru Vulinu na podršci i istakao da će MUP nastaviti da radi na pobolјšanju uslova rada vatrogasaca-spasilaca, nabavci novih uniformi, ali i renoviranju vatrogasnih stanica.

U planu je i nabavka dva protivpožarna helikoptera i najavio da će u Srbiji uskoro početi proizvodnja vatrogasnih vozila, pa na njih neće morati da se čeka i do 40 godina.

„Plan nam je i da u većim gradovima kao što su Beograd, Novi Sad, Niš i Kragujevac oformimo manje vatrogasno-spasilačke jedinice kako bi vatrogasci-spasioci što pre stizali na lice mesta“, rekao je Čaušić, koji se još jednom zahvalio ministru Vulinu na velikoj podršci pripadnicima Sektora za vanredne situacije.

Čaušić je posebno najavio da bi opština Novi Beograd uskoro trebalo da dobije svoju vatrogasnu stanicu i da bi kamen temelјac trebalo uskoro da bude postavlјen.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x