U sredu nastavak glavnog pretresa u postupku za ubistvo Ćuruvije, očekuje se svedočenje Legije

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: bg.ap.sud.rs
Podelite vest

Glavni pretres u postupku za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije, vlasnika listova Dnevni telegraf i Evopljanin, biće nastavljen u sredu, pred Većem Apelacionog suda.

Nakon iznošenja odbrane optuženih, svedočila je Branka Prpa, a zatim su advokati i tužilaštvo predlagali dokaze za izvođenje u daljem toku suđenja, o čemu će sudsko veće odlučiti naknadno.

Odbrana je, između ostalog, predložila se obavi rekonstrukcija zločina, smatrajući da su tvrdnje iz optužnice nelogične.

Predsedavajuća Većem sudija Vesna Petrović najavila je da će za sredu pozvati svedoke, što bi moglo da znači da će tada u sudnici biti nekadašnji komandant rasformiranje Jedinice za specijalne operacije Milorad Ulemek – Legija.

Ulemek je u istrazi povezao, prvenstveno, glavno-optuženog u ovom predmetu, nekadašnjeg načelnika republičke Službe državne bezbednosti Radomira Markovića.

Svedočeći u prvostepenom postupku, pred većem Specijalnog suda, Ulemek je ostao pri tom svom iskazu, ali nije odgovarao na pitanja, navodeći da dobija pretnje, mada nije izneo detalje o čemu se radi.

Nakon što je veće Specijalnog sud donelo dva puta istu presudu, koju mu je Apelacioni bio vratio zbog “prekoračenja optužbe”, taj je sud kao drugostepeni otvorio glavni pretres kako bi presudio i doneo pravosnažnu presudu.

Glavni pretres se održava u zgradi Specijalnog suda, a ne Apelacionog suda, kako je bilo kod razmatranja žalbi, iz bezbednosnih razloga jer je planirano svedočenje Legije, koji je u zatvoru zbog ubistva premijera Zorana Đinđića i drugih teških krivičnih dela.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x