U susret Dečijoj nedelji na gondoli (FOTO)

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: JP Gold Gondola Zlatibor
Podelite vest

Dečija nedelja, najveća nacionalna manifestacija za zaštitu i promociju dečjih prava ove godine se održava od 3. do 9 oktobra, pod sloganom „Šta detetu treba da raste do neba!?“

Tradicionalno Dečija nedelja biće obeležena u školama i vrtićima na teritoriji opštine Čajetina. JP Gold gondola Zlatibor, kao društveno odgovorno preduzeće, aktivno se uključilo u obeležavanje Dečije nedelje.

“Odgovornost svih nas pre svega porodice, škole i države je da deci omogućimo kvalitetno odrastanje. Bezbrižnost, radost, ljubav i odgovornost nas odraslih su primarni u odrastanju dece. Gold gondola kao društveno odgovono preduzeće, želi da doprinese tim vrednostima. Deca iz našeg okruženja, kao i sva deca koja dolaze na vožnju gondolom, su naši dragi gosti. Svo to uzbudjenje i osmesi nakon vožnje su naša radost – rekla je Bojana Božanić, direktorka JP “Gold gondola Zlatibor”.

U suret Dečijoj nedelji, đaci iz osnovnih škola “Dimitirje Tucović” Čajetina, “Sava Jovanović Sirogojno”, “Milivoje Borović” Mačkat sa izvdojenim odeljenjima i mališani iz PU “Radost” Čajetina imali su priliku da se, bez naknade, voze najdužom gondolom na svetu i da iz jedne nove perspektive bolje upoznaju svoj kraj.

„Dečija nedelja je samo jedna od nedelja u okvuru koje su dečija ptava potencirana. Mi se trudimo da tokom čitavog njihovog školovanja dečija prava budu zastupljena, da budu poštovana i da deca znaju svoja prava ali i svoje obaveze,“ izjavio je direktor OŠ „Savo Jovanović Sirogojno“ iz Sirogojna Zoran Mitrašinović.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x